Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

Запиши се на Еуропа Прима

Преземете го конкурсот за упис во учебната 2020/2021 година

Информации и пријава

Запиши се креативно!

Виртуелна прошетка

Ѕирнете во нашите простории уште пред да пристигнете.

Doctor Honoris Causa

Charles Aznavour

Charles Aznavour (born 22 May 1924) is a French and Armenian singer, songwriter, actor, public activist and diplomat. Besides being one of France's most popular and enduring singers, he is also one of the best-known singers in the world. Charles Aznavour is known for his unique tenor voice: clear and ringing in its upper reaches, with gravelly and profound low notes. He has appeared in more than sixty movies, composed about a thousand songs (including at least 150 in English, [...]

Meto Jovanovski

Мето Јовановски (роден во 1946 во с. Панчарево, Пехчевско) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Во 1971 година завршил Театарска академија во Софија, Бугарија и истата година се вработил во Драмскиот театар во Скопје. Неговата глумечка кариера започнала на сцената на Народниот театар во Штип, каде настапувал уште пред да се запише на студиите. Оттогаш, за многу кратко време, Мето Јовановски се истакнал како еден од водечките драмски уметници во Македонија.[1] Филмографија Мето Јовановски на Филмските средби во Ниш, [...]

Jiří Menzel

Jiří Menzel (born February 23, 1938, Prague) is a Czech film director, theatre director, actor, and screenwriter. His films often combine a humanistic view of the world with sarcasm and provocative cinematography. Some of these films are adapted from works by Czech writers such as Bohumil Hrabal and Vladislav Vančura. He became famous in 1967, when his first feature film, Closely Watched Trains, won the Academy Award for Best Foreign Language Film. His controversial film Larks on a String was [...]

Консултации

Термини и распоред на консултации и индивидуални состаноци со професори и асистенти.

Литература

Дигитални материјали, скрипти и учебници потребни за полагање испити и работа на часови.

Why choose Us

Many successful years of experience in the education make us leaders in this field.
Mentorship 0
Education 0
Learning 0
Motivation 0

Контакт

За сите прашања во врска со студиските програми и катедрите обратете се на нашиот факултет во работното време или пак директно преку контакт форма.

ул. Никола Русински бр. 1, 1000 Скопје, Македонија

+389 2 306 15 43

Пон - пет | 8.00 - 16.00

info@esra.com.mk